desireeulin

Fantastiskt goda vegetariska kroppkakor

Dessa kroppkakor var himmelskt goda. Tackar matrepubliken.se för att ha delat med sig av detta recept. Jag har aldrig lagat egna kroppkakor innan och har alltid tyckt det har sett svårt och krångligt ut men det var det inte alls, Man får dock räkna med att lägga ner mycket tid då det tog cirka 2 timmar tills jag var helt färdig men det var så värt det! 

Potatisdegen

10 potatisar, en mjölig sort

2,5 dl vetemjöl

1 ägg

1 tsk salt

 

Fyllningen

2 gula lökar

1/2 vitkålshuvud

200g champinjoner

smör att steka i

salt, nymald svartpeppar (jag använde vitpeppar)

1 msk sirap (använde jag inte)

 

Skala och koka potatisen. Pressa den i en purépress och låt svalna lite. Tillsätt vetemjöl, ägg och salt och rör ihop till en deg. Skala och tärna löken, vitkålen och svampen (det ska vara väldigt små bitar) och fräs i smör på ganska låg värme. Smaka av med salt och peppar och sirap och fortsätt steka tills bitarna är ordentligt mjuka. Forma potatisdegen till en rund boll och gör sedan en urgröpning. Lägg i fyllning och förslut igen. Koka upp vatten och salt och lägg ner kroppkakorna i vattnet. Sjud i ungefär 10 minuter och lägg sedan på ett fat. Värm smör i en stekpanna och stek kroppkakorna så att det blir gyllenbruna runt om. Servera med brynt smör, gröna ärtor och rårörda lingon. 

Det blir ganska många kroppkakor på en sats och vill du frysa in några så steker man dem inte utan bara kokar. Låt dem svalna och torka till och lägg på en bricka med bakplåtspapper och sen in i frysen. När de är frysta kan man lägga dem i en påse. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas