desireeulin

Maräng av kikärtsspad

Jobbade natten till idag och det gick bra. Gick upp 06.00 som vanligt och började arbeta lite smått. Efter en timme satte jag mig för att äta frukost och helt plötsligt hör jag världens duns eller smäll och blir livrädd. Vänder mig om mot balkongdörren men ser inget. Jag kollar tillbaka igen och då ser jag en liten fågel störta ner på golvet. Först trodde jag att någon av katterna hade fångat den och tagit med sig den in men ingen katt syntes till. Hämtade en handduk som jag la över den så jag kunde bära upp den och släppa ut den. Den såg ganska förvirrad ut och måste fått en smäll i huvudet. Som tur väl var så återhämtade den sig efter en stund och kunde till slut flyga iväg. 

När jag kom hem efter jobbet så åkte jag ner till affären och handlade hem ingredienser för att göra en marängtårta. Blev så sugen på att göra en marängtårta som vi ofta gör när vi har kalas och liknande men vill testa att göra en vegansk version av den. Så istället för att använda äggvita för att göra marängbottnarna så kan man använda kikärtsspad som man hittar hos kikärter i tetrapack. Jag har smakat det innan och det smakar precis likadant som om man skulle göra det med ägg. I tårtan ska det också vara en fyllning emellan bottnarna som också är vegansk förstås. Sen dekorerar jag den med grädde och jordgubbar på toppen. Ja vi får se hur det blir och hur det smakar. 

När man använder kikärtsspadet så får man över kikärtor och då passar det ju utmärkt att göra falafel utav dem. Så jag stekte lök och vitlök i lite olivolja så det blev mjukt. Mixade sedan ihop detta med kikärtorna, majsmjöl, och lite färska kryddor. Efter det blandade jag i riven morot, salt och peppar. Rullade dem till bollar och la på en bricka och sen in i frysen. Det ska bli spännande att smaka dem. 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas