desireeulin

En dimmig promenad

God morgon. Vaknade klockan 06.45 idag och bestämde mig för att stiga upp och börja dagen med en promenad runt sjön. Det var så dimmigt att man inte såg över till andra sidan sjön. Men så himla mysigt. Det var så lugnt, nästan bara jag ute och bilarna hörde man knappt heller. Så det gav mig en väldigt bra start på dagen och om en halvtimme tar jag bussen till jobbet för att jobba 11-19.

En fullspäckad ledig dag

En ledig dag från jobbet idag men däremot inte för plugget. Om en vecka är det dags att göra en tenta till. Motivation är inte så jättehög måste jag säga, plus att jag känner mig stressad eftersom jag jobbar fredag till måndag nu och det kommer bli tufft att orka plugga också, men ska göra mitt bästa. Så idag ska jag försöka plugga så mycket jag kan. Jag börjar pluggandet vid sjön tänkte jag. Det är ju fint väder så vill passa på att njuta så mycket jag kan.

I eftermiddag ska jag även passa mina brorsbarn någon timme medan mamma (som egentligen passar dem) går på massage. Det ska bli kul att umgås med dem två tokstollarna. Eftersom det är min enda lediga dag denna veckan så fick jag lov att sätta upp tvättid också. Det är det tråkiga med att jobba många och långa dagar, man hinner inte riktigt vila upp sig för det är tusen saker att göra hemma också. Men får stå ut tills på torsdag nästa vecka då sommarschemat är slut. Då ska jag minsann bara koppla av och vila upp mig.

Man kan mer än vad man tror

Ja då var tentan gjord.. Jag var jäkligt nervös innan jag gick in i salen och när jag satt där med tentan framför mig så började jag tvivla på mig själv. Vad har jag lärt mig, kan jag verkligen det här? Men jag tog tre djupa andetag, läste igenom frågorna och sedan började jag beta av en fråga i taget. Vissa var svårare än andra och jag var tvungen att bita mig i läppen ett flertal gånger för att inte ge upp. Jag inbillade mig själv att jag kommer klara det, att jag kan det här och när jag går härifrån och har lämnat in tentan så kommer jag ha tillräckliga poäng för att bli godkänd. 

Något som jag har haft svårt för i många, många år är att tro på mig själv. Men på senaste tiden sedan jag började att styrketräna så fick min kära sambo mig att inse att jag kan mer än vad jag tror. Han har fått mig att tänka att vid varje repetion jag ska utföra, så ska jag tänka att jag klara det. Och det har verkligen hjälpt mig framåt, att våga testa tyngre och tyngre vikter och varje gång blir jag lika förvånad och glad över hur stark jag är. På samma sätt har jag försökt börja tänka med studierna, att jag kan och har lärt mig mer än vad jag tror. Skillnaden mellan styrketräning och studierna är att jag måste har mer tålamod innan den kunskap jag har lärt mig kommer fram. Bara för att jag inte kan svaret på en fråga med en gång, säger inte det att jag inte kan den alls. Ibland tar det bara lite längre tid innan man hittar platsen där den kunskapen har gömt sig. 

Nu ska jag titta på ett avsnitt av Gossip Girl och sen får det bli en liten promenad med hundarna. 

Stressen inför måndagens tenta

Börjar känna mig stressad inför min tentamen på måndag. Jag är nervös över att jag inte kommer klara den och vad som då kommer hända om jag inte gör det. Det tar ju ungefär 3 veckor också innan man får reda på resultatet. Jag har en kurs och två delkurser som jag måste få godkänt i för att kunna studera vidare i kursen som startar i höst. Och jag vill ju självklart klara tentorna så att jag kan fortsätta utbildningen. Men denna tentan jag har på måndag tycker jag är så svår och därför blir jag så fruktansvärt nervös. Alla säger att jag bara ska göra mitt bästa och det ska jag självklart göra, det gör jag alltid. Men tänk om det inte är tillräckligt!

Har suttit och repeterat en stund nu på jobbet då det blev en lugn stund ett tag. Men imorgon kör jag på en hel dags repetition och ge det en sista chans att suga in så mycket information som möjligt. Det kanske är ett bra tecken att jag är nervös! Det får jag minsann tro på i alla fall. 

Wish me luck! <3

Tacos och spelkväll

Igår kväll var jag och Johan hemma hos min bror och åt tacos som var så himla gott. Därefter spelade vi Ticket To Ride och även Catan. Båda spelen är väldigt roliga sällskapsspel och jag rekommenderar dem verkligen. Idag är det jobb som står på schemat och jag börjar klockan 12 och slutar 9.30 imorgon bitti. På måndag är det tenta och jag börjar bli sjukt nervös. Jag måste klara denna tentan! Håll tummarna för mig.. 

Kettlebell - ett bra hemmaträningsredskap

Ett effektivt sätt för hemmaträning tycker jag är att använda en kettlebell. Det finns massvis med olika övningar som man kan göra med en kettlebell men också att använda den i någon övning i ett cirkelpass är också bra. Och de gjorde jag idag. Hann inte med att gå till gymmet men kände ändå att jag ville svettas och träna lite, så jag körde ett kort cirkelpass. 

Jag började cirkeln med att göra 10 stycken burbees och därefter 10 stycken kettlebellswing, 10 höftlyft, 10 situps och sist 10 stycken rygglyft. Detta körde jag i tre varv. Det var inte jättejobbigt men jag blev svettig och hjärtat fick arbeta lite. Burpees är ju en sådan där hata, älska övning. Dem är sjukt jäkla jobbiga att göra men de ger så mycket tillbaka efteråt, och man känner att man verkligen har fått jobba med hela kroppen. 

Nu har jag precis duschat och om en stund åker jag och Johan till min bror och svägerska för taco- och spelkväll.

Önskar er en trevlig kväll!

Vad jag äter till frukost

Godmorgon! Jag tänkte idag visa vad brukar äta till frukost. Jag börjar alltid med att koka en portion gröt i micron. När den är färdig så låter jag den svalna lite medan jag plockar fram det andra. Då plockar jag fram ett glas med multivitaminjuice, fem stycken spirulina tabletter, en vitamin B12 tablett och en järntablett. Järntabletten tar jag i perioder när jag varit och gett blod på blodgivningen. 

Därefter fixar jag klart gröten genom att ta en matsked äppelmos, en matsked hampafrön och sedan häller jag på lite mjölk. Jag avskydde gröt innan men nu på senaste tiden så har jag faktiskt kunna äta det och är väldigt glad över det eftersom gröt är väldigt bra och billig mat. 

Vad brukar ni äta till frukost?

Att städa och organisera

Hej! Idag är jag väldigt trött. Sover nästan alltid dåligt när jag jobbar natt eller har svårt att somna vilket resulterar i mindre sovtimmar än vanligt. Men har försökt hålla igång sedan jag kom hem för att inte bli lat och hamna i soffan hela dagen. Så hela förmiddagen har jag städat, plockat undan och försökt organisera i förrådet. Det är ju så skönt att göra sig av med saker man inte längre har nytta av. Det behöver ju inte ligga i lägenheten och ta onödig plats. Jag har haft lite lådor stående i vardagsrummet en tid med skolböcker men de är bortplockade nu och det gjorde faktiskt stor skillnad när jag plockade bort dem och rummet ser redan större och mysigare ut. Nu är det bara andra sidan av vardagsrummet som jag göras iordning och sen är jag nöjd. 

Tycker ni det är skönt att städa och organisera hemma?

Upp