desireeulin

Kategori: Allmänt

Tisdagsträning

Haft en ledig dag idag så jag har putsat klart de två sista fönstren som jag inte orkade putsa i söndags. Sen har jag näst intill bara pluggat hela dagen och varit på gymmet nu en sväng. Har varit taggad på att träna hela dagen idag och det är så skönt att känna den känslan att längta till gymmet och sen få gå dit och använda musklerna och känna sig stark. Dagens gympass blev alltså:

 

Militärpress 4 set x 10 rep, 12,5kg

Hantellyft framåt 4 set x 10 rep, 3kg

Hantellyft åt sidan 4 set x 10 rep, 3kg

Bicepscurls med stång 4 set x 10 rep, 12,5kg

Tricepspress med hantel 4 set x 10 rep, 8kg

Tricepspress med kabel 3 set x 10 rep, 13kg

Bicepscurls med kabel 3 set x 10 rep, 13kg

 

Känns som ett bra pass, det tog bra. Militärpress är en av mina favoritövningar. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen fortsätta plugga resten av kvällen. Imorgon har jag en föreläsning hela dagen så blir att ta en vilodag imorgon från träningen. Torsdag kör jag nog knäböj etc. 

/ Desse

Kul med marklyft

Idag var jag en sväng i Kalmar på universitetet. Hade en gruppövning men egentligen var det helt meningslöst att gå dit eftersom den föreläsningen som vi skulle gå igenom hade jag inte gått på och inte heller gjort instuderingsfrågorna. Blev så förra veckan eftersom jag bara fokuserade på omtenta. Men denna veckan ska jag ta tag i det. Är ledig imorgon så då blir det att plugga massa. Ikväll tog jag och Johan sällskap till gymmet. Han skulle träna med en kompis och jag tränade själv. Eftersom jag har fastnat för marklyft och tycker det är sjukt kul och jag känner mig så stark så har satt upp ett mål att jag ska klara 100 kg, jag vet inte riktigt när men det känns rimligt nån gång efter sommaren t ex i augusti. Som mest har jag lyft 65 kg i 6 reps så jag klarar säkert 70-75 kg i alla fall men det har jag inte provat än. Tänkte jag skulle göra upp en plan med delmål fram till det stora målet. Körde tre olika övningar idag:

 

Marklyft 10 reps 3 set, 50kg

Kabelrodd 9 reps 3 set, 35kg

Latsdrag 10 reps 3 set, 35kg

 

/ Desse

Ingen bra lördag

Hade ingen bra dag igår. Tåget jag skulle åka med var försenat så det vågade jag inte ta, ringde mamma för att låna bilen. När jag väl var påväg till Kalmar så hamnar jag bakom en bil med släp och på det här släpet hade han någon slags säng eller något liknande i den storleken som låg minst en meter utanför släpet på var sida. Han körde i 50 på motorvägen, det blåste mycket och han kunde inte köra rakt. Hela bilen svajade fram och tillbaka och när det blev tvåfiligt på vägen så kunde ingen köra om då han körde i mitten av dessa två filer. Tillslut kunde jag köra om och jag han i tid till tentan men kände mig lite stressad och uppe i varv när jag satte mig i tentasalen. Tentan var väldigt lång, svåra frågor och det kändes inte alls bra när jag lämnade in den. Vi får väl se hur det går när jag får tillbaka den, blir det omtenta igen så har jag iaf sommaren på mig att försöka plugga. Men nog om det, idag hade jag tänkt träna men tror jag struntar i det idag och tränar imorgon istället. Det blir nog en städdag istället, byta lakan, tvätta fönster och dammsuga. 

/ Desse

Fokusträning inför omtentamen

I dagens träningspass lade jag all fokus på att göra nästan enbart övningar som jag tycker är kul och som jag känner mig stark i. Kör jag dem övningarna så får jag massa energi, tror på mig själv och bara känner glädje och styrka i att jag kan klara vad som helst och det är så viktigt för mig inför en tenta. Att bli underkänd på en tenta och samtidigt hålla motivationen och humöret uppe till den dagen att man ska göra omtenta så måste man även tro på sig själv vilket kan vara svårt, speciellt för mig. Så detta passet idag var väldigt viktigt både fysiskt och psykiskt. 

 

Dagens träningspass

Knäböj 4 set x 10 reps, 35 kg

Raka marklyft 3 set x 12 reps, 45 kg

Militärpress 3 set x 12 reps, 12,5 kg

Benspark i maskin 3 set x 10 rep, 25 kg

Ryggövning i maskin 3 set x 10 rep, 15 kg

 

Det krävs en hel del uppvärmning och töjning innan jag börjar göra mina lyft, speciellt på knäböj eftersom jag är ganska stel i min höft och måste mjuka upp den ordentligt innan jag börjar köra repetitionerna med vikterna  som jag skrivit ovan. Jag börjar ofta med att göra några set med kettlebell swing och mellan seten så stretchar jag ljumske, baksida lår och framför allt höften. När jag känner mig redo så börjar jag göra några knäböj med stång men utan några vikter och forsätter så tills det känns bra och jag hittar rätt teknik. Sedan lägger jag på vikter efterhand som jag känner att jag kan utföra 10 repetitioner utan att min teknik ändras. Så idag hade jag 35 kg som mest. Nu är det dags att hoppa in i duschen och sedan plugga återigen. 

/Desse

Tillbaks med nya tag

Det har varit en hektisk tid de senaste 6-7 månaderna med nästan all fokus på skolan. Det har tagit mycket både fysisk och psykiskt på mig. Att inte ha velat och då inte prioriterat träning jämsides med plugget har gjort att jag mått relativt dåligt samt även gått upp några kilon. Men jag har både läst och hört att träning kan medverka till att man får bättre koncentrationsförmåga långsiktigt och samt blir piggare och får mer energi vilket såklart leder till att det går bättre med pluggandet. Så det är det jag fokuserar på nu. Att prioritera träningen för att kunna prestera i mina studier. 

Så det är även den största anledningen till att jag inte har bloggat. Men det beror även på att jag tappat motivationen till att blogga eftersom jag inte känt att det har varit någon idé då min vardag har varit relativt likadan varje dag. Däremot nu när jag börjat träna så vill jag dela med mig utav mina träningspass och på så vis motivera andra att börja träna även om man studerar. Alltså enkla korta blogginlägg om mina träningspass och lite annat smått och gott som dyker upp i vardagen. Träningen behöver inte ta mer tid en vad man känner att man vill och hinner med. Idag körde jag ett ryggpass med två basövningar och två andra ryggövningar.

 

Marklyft 10 reps x 2 set, 40 kg + 10 reps x 2 set, 50 kg 

Stående rodd 10 reps x 3 set, 20 kg

Pull-ups i maskin 8 reps x 3 set, ca 35 kg

Latsdrag 8 reps x 3 set, 25 kg

 

Jag testar mig fortfarande fram för att veta vilka vikter jag bör ha men känns som att jag ändå är på god väg. All träning är bra träning så länge man utför de på rätt sätt. Så jag använder hellre lite lägre vikter och fokuserar på att ha rätt teknik genom alla repetitionerna och höjer vikten efterhand. Nu ska jag sätta mig vid köksbordet för att plugga och ikväll ska jag träffa en vän och äta på pinchos. <3

#haringetliv

Ja så ser jag på mitt liv just nu. Jag bara pluggar, pluggar och pluggar, hinner inte med något annat.  Går en kurs i allmän kemi och det känns så stressigt och mycket man ska lära sig på kort tid. När man inte heller kommer ihåg allt från kemi 1 och 2 så blir det extra jobbigt. Men det är bara att kämpa på och ge allt vad man har, så kommer det nog gå bra. Nu ska jag kämpa vidare med en laborationsrapport av labben vi hade idag. 

kikärtpastej

Godmorgon. Har suttit och kollat på youtube under frukosten. Så himla mysigt. Ska gå på en föreläsning idag som börjar 13.00, så åker till Kalmar runt elva och äter lunch där. Vill ge tips på kikärtspastejen jag köpte igår. Provade den på mackan imorse och det var så himla gott. Rekommenderar verkligen. Det blev även en ostmacka, apelsin och en kopp te, mums. Ha en bra dag!  

Goodshop - vegetarisk och ekologisk livsmedelsaffär

Goodshop - en mysig liten affär med stort utbud av ekologiskt och vegetariskt. Ville köpa typ allt där inne. Så mycket mat men även andra produkter såsom tvål, tvättmedel, lotion och schampo mm.

Har inte smakat den än men öppnade burken när jag kom hem och det luktade så gott.  Den bästa saften och Johans favoritsaft.Schnitzel är något jag har saknat sedan jag blev vegetarian. Ska bli spännande att prova dessa. 

Tisdag

Godmorgon! Gick upp 07 idag, klädde på mig träningskläderna och tog en pw/jogging tur runt sjön. Så himla skönt att börja dagen så. Idag har jag massvis med plugg att göra men måste även köpa ett block innan jag sätter igång med det så stan öppnar 10 och då beger jag mig till akademibokhandeln. Jag har även sett at det finns en ekologisk, vegetarisk livsmedelsaffär i stan så jag tänkte gå in där och och se om jag hittar något nytt spännande att testa. 

I söndags var jag och Johan på Clas Ohlsons och även plantagen. Jag behövde en lampa över matsalsbordet eftersom det är där jag sitter och pluggar som mest så det är svårt att göra det i mörkret. Vi köpte även lite växter och krukor, sakta med säkert börjar vi få en mysig lägenhet. Växter gör ju så mycket och det är förstås även mysigt, hemtrevligt och ger bra luft i lägenhet. 

Första tentan avklarad

Äntligen har jag gjort tentan. Den första tentan på biomedicinska analytiker programmet. Jag tycker det gick hyfsat bra men ett fåtal frågor kunde jag inte alls. Det kändes i alla fall ganska bra så jag få hoppas det går bra. Nu ikväll var jag och Johan på hockey med hans mamma, pappa och bror. Alltid lik trevligt att gå på hockey. Imorgon blir det promenad och städa och möjligtvis att kolla runt på tv apparater och annat bra att ha i lägenheten. Kramar!

Youtubers

Godkväll. Har inget kul att skriva idag då min dag har bestått utav redovisningar med klassen hela dagen 8-17, så jag fick gå upp klockan 5 för att åka tåget klockan 6. Det blir lite knasigt med tiderna eftersom jag börjar klockan 8 och tåget alltid är framme hel så skulle jag komma 15 minuter försent om jag tar det tåget som är framme 8. Men men, det är inte så ofta det händer så det funkar. Eftersom jag inte har något roligt att berätta idag så tänkte jag ge tips på mina tre favorit-youtubers.

1. Therese Lindgren

2. Helen Torsgården

3. Ida Warg

Dessa tre följer jag dagligen men även ibland Sabina Deciree.

Godnatt allihopa! Kram =)

Plugg och blodgivning

Godmorgon! Har precis ätit frukost, det blev två smörgåsar med ost och en kopp te till det. Har laddat upp inför en hel dags plugg inför tentan som är på lördag. Lagt fram allt på bordet så det är bara att sätta igång. Men först ska jag till blodgivningen och ge blod. Ha en bra dag!

Inflyttningspresenter

Godkväll. Jag har varit dålig på att blogga de senaste dagarna. Det har varit mycket i skolan, många uppgifter som jag har varit tvungen att göra klart och lämna in. En ny vecka har i alla fall startat idag och även en ny kurs har dragit igång. Allmän kemi heter den och jag har bara känslan av att det kommer bli en tuff kurs. Men det ska bli kul och spännande i alla fall. I lördags var min mamma, syster och hennes dotter och åt kvällsmat hos mig. Dem var så gulliga, när jag öppnade dörren för att släppa in dem så stod dem där med hela famnen full med presenter. Jag blev så himla glad och är så tacksam. Fick så fina saker som ni ser på bilderna nedan. Äntligen har jag kastrull och gryta med handtag som jag inte har på mina andra eftersom jag slarvat bort skruvarna till handtagen, haha! Nu ska jag sova så jag orkar upp imon i lagom tid för att gå till blodgivningen och sen plugga hela dagen. Godnatt!

På bilden är det ett grytunderlägg, kastrull, gryta, stekpanna och en bräda i trä och marmor. Kastrullen, grytan och stekpannan är så snygga i den vita färgen med trähandtag. Kommer från DUKA

Fredagsfys

Hej hopp! Fredag idag och helgen börjar snart. Jag är ju dock ledig idag så har nog redan tagit helg. Imorse hade jag tid hos optikern och det gick bra. Min syn har inte försämrats något så det var en lättnad att höra. Efter det tog jag cykeln till campus för att hämta ut en bok som jag beställt från campusbokhandeln.se och dem har en av sina butiker här i Växjö ute på campus. Jag var framme vid halv elva och när jag skulle öppna dörren kom jag över öppettiderna och ser att dem inte öppnar förrän 11. Så typiskt, vad skulle jag göra nu. Men bestämde mig för att cykla en runda så jag kom lagom tillbaka till 11. När jag kom hem så kände jag att motivationen var på topp så jag drog fram min kettlebell och gjorde lite olika övningar. Skönt att få upp pulsen lite och låta benen och kroppen jobba. Så en lång cykelrunda plus lite styrka gjorde susen idag. 

Ikväll åker jag till Kalmar och sover där över natten. En kompis fyller år som vi ska fira. Imorgon blir det att åka till in bror och fira hans dotter som fyllde 6 år i veckan. Många födelsedagar just nu. 

Mysig torsdag

Godkväll. Idag har jag haft en väldigt bra och mysig dag. Träffade en kompis och hennes lilla son efter lunchtid och vi gick på stan en sväng, tog en fika och sen följde dem med hem till mig och tittade på lägenheten. Så vi har haft det jättemysigt verkligen. Blev så sugen på hamburgare så jag och Johan cyklade till affären och köpte bland annat halloumi och portabello svamp som jag stekte och lade i hamburgerbröd. Så himla gott blev det. Lite plugg har jag fått gjort idag också och jag skickade in sista uppgiften i datadelen. Så himla skönt att ha det avklarat. Nu ska jag strax sova och imorgon ska jag till optikern och se om jag behöver byta styrka på mina linser. Sov så gott!

En liten höstbukett fick även följa med hem när vi var i stan. Älskar att köpa fina buketter, det är en fin inredningsdetalj. 

En rejäl pluggdag

Godmorgon! Idag är det onsdag och klockan är strax 8.30. Idag blir det bara att plugga. Klockan 11 kommer jag och en klasskompis träffas på skype och göra klart vår litteraturuppgift som ska vara inlämnad senast på fredag. Vet inte hur lång tid det kommer ta men jag tippar på max tre timmar. Sen får det nog bli en kort promenad och ladda inför de andra två uppgifterna jag ska göra idag. Känns som att det kommer bli en produktiv dag men vill får väl se. 

Till frukost idag blev det en smoothie på mango, banan, baby spenat, spirulina och havremjölk. Den blev inte jättegod, skulle nog ha haft mer mango i. Till min smoothie har jag två majskakor också. 

Ha en bra dag! Kram

Besök 2 - Klinisk mikrobiologi och klinisk patologi

Som rubriken lyder så har besöken idag varit på klinisk mikrobiologi och klinisk patologi. Det har varit intressant även idag och jag har lärt mig mycket och fått en stor inblick i vad en Biomedicinsk Analytiker kan arbeta med och inom för områden. Så efter att ha skrivit klart detta inlägget så ska jag fortsätta skriva min sammanfattning om dessa två dagar så att jag kan skicka in det till min lärare sen. Dagen idag blev kortare än gårdagens, så det var jätteskönt att komma hem tidigare och ha en stor del av dagen kvar framför mig. Planerar att gå en längre promenad idag också. Kram!

 

Besök på klinisk kemi och transfusionsmedicin

Hej hopp! Vilken spännande dag det har varit idag. Jag och några till från klassen har fått besöka klinisk kemi och transfusionsmedicin idag på lasarettet här i Växjö och det har varit så roligt. Har fått en stor inblick i hur det är att jobba som biomedicinsk analytiker och det verkar så himla roligt. Är så taggad att plugga nu så jag spricker. Just nu sitter jag och skriver en kort sammanfattning om hur denna dagen har varit, som även ska lämnas in på skolan senast månadg, men tänkte att jag skriver det mesta idag och fortsätter imorgon efter andra besöket. Så imorgon ska vi besöka klinisk mikrobiologi och klinisk patologi. 

Såhär ser det ungefär ut. Tagen bild från pexels.com länk HÄR!

Update - söndagsmys

Godkväll. Tänkte bara berätta lite kort hur min dag har sett ut. Dagen började med att jag sminkade mig och därefter gjorde jag frukost, kokade te och satte mig vid datorn och kollade på youtube. Just nu är helgerna mina absoluta favoritdagar då det är så himla mysigt att bara ta dagen som den kommer. Efter frukost så drog jag fram dammsugaren och golvmoppen och städade lite. Därefter kom Johan hem efter jobbet och vi körde då till Rusta, Clas Ohlsons och maxi för att uträtta lite ärenden. Vi kom hem, lagade kvällsmat och har nu gått en runda. Så nu sitter jag med datorn i knäet och ska ännu en gång kolla lite på vloggar på youtube. :) Hoppas ni haft en mysig söndag. 

Hemkommen från kalas

Nu är jag hemkommen från Linköping och är så himla trött. Fick köra hem hela vägen och man blir ganska trött i huvudet och ögonen. Men det var kul och gå på kalas och framförallt äta god mat och tårta. Det bjöds på tacos och syrran hade gjort egna falafell som alternativ för dem som inte äter kött och det var mycket gott. Nu snart ska jag gå och lägga mig. Imorgon väntar städning och plugg.

 

Det bästa Alice vet är Anna och Elsa, så mamma Elisabeth (min syster) beställde dessa två tårtor. Dem var väldigt goda och den blå tårtan färgade av sig så de som valde den tårtan fick en blå tunga, haha.

Kalas

Godmorgon. Uppe med tuppen som vanligt. Hade ställt klockan på sju men vaknade tio minuter innan. Men låg kvar tills det ringde och det var så skönt. Började dagen med att duscha håret och lägga i hårinpackning som jag har gått runt med medan jag gjorde frukost. Har målat naglarna nu också eftersom jag vll vara fin idag då jag ska åka upp till Linköping till min syster och fira hennes dotter som blir 5 år. Så stor tösen börjar bli. Kanske kommer upp lite bilder från kalaset, vi får se. Hoppas ni alla får en trevlig lördag. 

Blogglista om mig

1. Vad heter du?  Desirée
2. Vänster eller högerhänt?  Vänsterhänt
3. Sommar höst vinter eller vår? Vår
4. Favorithögtid? Ingen speciell
5. Cola eller fanta? Cola 
6. Donken eller Max? Max
7. Instagram eller Facebook? Instagram
8. Hur gammal är du? 23
9. Var bor du? Växjö
10. Hårfärg? Brunett
11. Ögonfärg? Brungröna
12. Längd? 1.60m
13. Godis eller chips? Godis, helst choklad
14. Nämt tre saker på din att göra lista. Plugga, plugga, plugga
15. Vad skulle du gjort utan din mobil? Den var svår, men läst en bok kanske
16. Dumpat någon? Ja
17. Blivit dumpad? Ja
18. Vad har du för någon mobil? Iphone 6
19. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Resa först och främst
20. Favoritland? Ingen aning.
21. Vad gillar du mest med dig själv? Mina händer och ögon
22. Vad gillar du minst...? Min dåliga syn.
23. Nämn två personer du inte skulle klara dig utan? Johan och mamma
24. Ut o festa eller myskväll? Myskväll
25. Tränar du? Inte särskilt mycket.
26. Hur mycket väger du? 70kg ca
27. Tatueringar? Nope
28. Percing? Nej
29. Favoritfärg? Grön
30. tobak eller alkohol ? Alkohol
31. Anledning att jag gick med i youtube? Kommer ej ihåg.
32. Rädslor? Småkryp
33. Vilka instrument? Gitarr
34. Favoritraggningsreplik? Har ingen
35. One direction eller the fooo?  The food
36. Justin Bieber eller Manfred Erlandsson? Justin Bieber
37. Hamburgare eller pizza? Hamburgare (vego)
38. Mamma eller pappa? Mamma
39. Sommarklänning eller tubrop? Sommarklänning
40. Lakrits eller Lakrits?  Lakrits
41. Vad gör du på fritiden? Plugga, promenerar, gör saker med Johan
42. Var föddes du? Sjöbo
43. Var vill du bo? Där jag får jobb
44. Framtida jobb? Biomedicinsk analytiker
45. Favoritartist?  Christina Aguilera
46. Favoritstad? Har ingen
47. Gröna Lund eller Liseberg? Liseberg
48. Duscha eller bada? Duscha
49. Vad skulle ja ta med till en öde ö? Tändstickor, olika frön för att odla mat, yxa.
50. Favorit sak i mitt rum? Datorn

Linsstroganoff

Ingredienser:

1 dl okokta gröna linser

1 lök

1-2 dl passerade tomater

1,5dl creme fraiche

salt

peppar

spiskummin

Ris eller pasta

Gör såhär:

Koka linserna i 3 dl vatten (läs på förpackningen). Hacka löken och bryn så den blir mjuk. Häll på passerade tomater och låt koka upp. Häll sedan i de kokta linserna och crème fraîche. Låt koka upp och puttra någon minut. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. Koka ris eller pasta till. 

Som ni ser så är det inte många ingredienser i denna rätt och det är ju perfekt om man har strikt budget. Enkel att göra och billigt pris. Jag fick cirka 3 stora portioner.

Jag är så dålig på att göra sallad till mina måltider så det måste jag bli bättre på. Mums så gott det var!

Frukost i soffan

Godmorgon allesammans! Sitter just nu i soffan med datorn och äter frukost. Tycker det är så mysigt att sitta en stund på morgonen och kolla på youtubers, speciellt Therese Lindgren, Helen Torsgården och Ida Warg. Efter frukost så ska jag cykla hem till mamma och vi ska åka till återvinningscentralen och slänga skräp, plus att jag även har en del saker som jag ska ge till erikshjälpen. Kram!

 

Märken till ovven

Som jag skrev igår så blev tågen inställda och ersatt med buss, detta gjorde då att jag inte var hemma förrän halv nio i Växjö. Jag var så trött men ändå uppe i varv så jag la mig i sängen och tittade på youtube till 12 innan jag kunde sova. Vaknade sedan runt halv sju och gjorde mig iordning för att åka till Kalmar då det var mässa idag för alla studenter. Bland annat stod alla föreningar i Linneuniversitetet och sålde märken till ovvarna så jag köpte några stycken. Så himla kul det ska bli att sitta och sy fast alla märken sen. 

Kom hem igen vid 1 och har städat, lagat mat, skrivit handlarlista och nu ska jag sätta mig och plugga lite innan Johan kommer hem från jobbet. Imorgon kommer det upp ett recept på maten jag lagade idag. Så himla gott! Kram på er

Mitt egna programs märke, Biomedicinsk analytiker. Var ju såklart ett måste att köpa.Detta är mina nalleband som jag också tänkte sy fast på ovven. BAS står för naturvetenskapligt basår och det gick jag förra året. BMA ju då för Biomedicinsk analytiker.